Pavin caffé Espresso bar 1 Kg zrnková káva
Detailní popis produktu
Směs káv odrůdy Arabica pro ESPRESSO BAR je především z kávových plantáží Brazílie, Kolumbie a Peru, do směsi ESPRESSO BAR používáme také odrůdy káv Robusta z kávových plantáží Indie a Vietnamu. Směs káv pro ESPRESSO BAR vychází z naší kávy SUPER BAR, pro ESPRESSO BAR je použito více robusty, jedná se tedy o silnější kávu, velmi oblíbenou našimi zákazníky pro chuťovou stálost.
Kávová zrnka s obzvláště jednolitým tvarem a barvou; espressu dodá velmi jemný a harmonický charakter, dokonalá harmonie bohatých květinových a ovocných tónů s jedinečnou chutí. Robusta pomáhá vyvážit chuť do tónů hořké čokolády pro každodenní espresso. Směs také velmi dobře vyniká v mléčných nápojích.
Káva Arabica i robusta vybraných ordůd pro směs ESPRESSOBAR prošla většinou procesem sklizně promytou metodou, kdy se sklizené kávové třešně po sběru z kávovníků pomocí vody a pohybem třešní v protíracím stroji zbaví slupky. Surová kávová zrnka jsou obalena musiláží (dužinou), tato se odstraní a očištěná surová zrnka kávy se suší na slunci - vyvýšených roštech, případně také na betonové zemi. Zrnka se pravidelně obracejí aby došlo k rovnoměrnému vysušení.
Po dosažení optimálních vlastností a správně vysušená se balí do jutových pytlů pro expedici. Někteří farmáři používají také naturální - suchý proces. Kávové třešně se pouze propláchnou vodou pro zbavení nečistot, přemístí se na sušící plochy - venku pod sluncem, nebo také na sušící lůžka a zde asi dva týdny vysychají. Po usušení jsou zrna tmavě hnědá. Obecně platí. že mokrý proces pomáhá uvolnit přirozené chuti kávy, zvýrazňuje všechny vlastnosti kvalitní kávy. Suchý proces se používá více tam kde není mnoho vody pro zpracování.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pavin Caffé |
---|---|
Káva: | Zrnková |
Druh: | Směs Arabiky a Robusty |
Balení: | 1 Kg |
5,0
6 hodnocení
Přidat hodnocení
5
4
3
2
1
5
ZK
Zbynek Kobliha
100%
5
Z
Zdenál
špica
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.